11-05-06

Keihard handhaven (1)

Rita Verdonk, de omstreden minister voor Vreemdelingenzaken, wil lijsttrekker worden van de VVD. Daartoe schiet zij steeds wilder om zich heen, in de hoop zich bij de liberalen te profileren als de keiharde tante, die het verloederde vaderland terug zal leiden naar het pad van wet en orde.

Wordt ze vergeleken met Margareth Thatcher, de Britse Iron Lady uit de jaren tachtig, die overigens met haar ultra-liberale beleid honderdduizenden de armoede heeft ingedreven? Ha, dat is nog niks, deelt zij de Volkskrant mee op 10 mei. "’Staal hè’, zegt ze glunderend. Niks IJzeren Rita, Stalen Rita. ‘Roestvrij staal’, preciseert ze."

Het moet maar eens gedaan zijn met dat slappe gedoe in Nederland, de burger moet weer worden behandeld als de ondernemer die die au fond is. En het moet ook afgelopen zijn met die gedoogcultuur. "Niemand in Den Haag die het werkwoord handhaven zo nadrukkelijk uitspreekt, met voor elke lettergreep een eigen klemtoon", noteert de krant. Verdonk zelf zegt: "Van het grootste belang is de handhaving. Ik denk dat wij in Nederland gewoon toe zijn aan ronduit, keihard, hànd-hà-ven. Wetten en regels hebben we zat. Maar handhaven …"

18:14 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engerds, nederland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.