29-06-06

Belgacom

Het grote voordeel van de digitalisering van allerlei diensten is dat je ze zelf kan activeren op het moment dat het jou uitkomt. Het nadeel is dat het steeds moeilijker wordt om ze te deactiveren of uitleg te vragen. Bij veel sites waar ik regelmatig mee werk, word je, als je een probleem hebt, alleen nog doorverwezen naar een of andere obscure FAQ-pagina, waar natuurlijk geen antwoord te vinden is op je specifieke vraag.

Belgacom bakt het al even bruin. Het telefoonbedrijf stimuleert de abonnees al maanden om hun administratie digitaal te regelen via de e-Services op de website. Omdat ik een zgn. tariefformule wilde opzeggen, zocht ik de pagina ‘tariefformules’ op onder ‘mijn telefonie’. Dan blijkt dat je alleen nieuwe tariefformules toe kan voegen aan je abonnement, maar niet ze opzeggen of weghalen.

Dan maar de klantendienst bellen. Helaas, dat telefoonnummer wordt al maanden niet meer vermeld op de papieren factuur. Dus maar oude facturen opzoeken, en inderdaad, daar kan je nog ergens in een zin verborgen het nummer 0800/22900 van de klantendienst vinden.

Telefonisch opzeggen van een tariefformule blijkt geen probleem (afwachten tot de volgende factuur!). Wanneer ik de medewerkster meedeel dat je via e-Services alleen formules kan toevoegen, en niet weghalen, zegt zij: "Dat klopt, daarvoor moet u bellen".

Goed dat ik nog facturen van vorig jaar bewaard heb. Anders kan je bij Belgacom alleen maar kopen, maar niet opzeggen.

Daarom, nogmaals het nummer van de klantendienst: 0800/22900. En val ze maar behoorlijk lastig voor alles waarmee zij je proberen te tillen.

14:37 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vrije markt |  Facebook |

Commentaren

belgacom ja dat had je gedacht!!!
s'avonds kom je in brussel terecht en word je als vanouds veel gezegd maar behalve wat je moet weten , dit is een pc en gé"n mens

Gepost door: carolus | 16-01-08

belgacom nog erger als je vraagt voor verandering van factuur verlengen ze direct je contract voor een jaar absurt!

Gepost door: ingrid | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.