29-06-06

NIMBY (3)

In april kwam het bericht dat een rechter de werken had stilgelegd aan de ecologische zwemvijver in het Antwerpse Boekenbergpark. Enkele buurtbewoners hadden daartoe een verzoekschrift ingediend, omdat zij vreesden dat de nieuwe zwembadingang in hun straat te veel verkeer zou aantrekken.

Zie je het voor je? Dat hun eigen kinderen nu gewoon de straat kunnen oversteken om te gaan zwemmen, prima. Maar dat anderen tot voor de ingang rijden om hùn jong af te zetten, dat moet de rechter tegenhouden. Laat die auto’s maar in een andere straat stoppen, en hun kinderen zullen dan ook wel even omlopen.

De Tijd had in diezelfde periode –maar niet naar aanleiding van Boekenberg- een aardig commentaar. Ik citeer: "Jan met de pet is schizofreen. Als slachtoffer is hij een verzuurd en kleinburgerlijk iemand die gerecht en politie met futiliteiten overbevraagt. Maar daarnaast is hij ook meer en meer de kleine crimineel die de verkeersovertredingen opstapelt, zijn hand niet omdraait voor een winkeldiefstalletje, graag stiekem zijn afval in de tuin verbrandt en als dat niet kan aan het sluikstorten slaat. Hierdoor overbelast hij politie en gerecht voor een tweede keer. Het is alleen nog een kwestie van tijd voor een verzuurde burger de kleincrimineel in hem bij de politie gaat aangeven. Die zal daar dan een supervereenvoudigd PV over opmaken dat vervolgens door het parket zal worden geseponeerd. Daardoor wordt de verzuurde burger nog verzuurder en de kleincrimineel zal nog iets verder over de schreef durven te gaan."

16:29 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, engerds |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.