12-10-06

Bordelen

Een Nederlandse topambtenaar die verdacht werd van corruptie in een zeer grote bouwfraude-affaire is in hoger beroep vrijgesproken, meldt de Volkskrant. "Het gerechtshof in Den Haag acht het onbewezen dat de topman van Rijkswaterstaat op kosten van de aannemers bordelen bezocht of snoepreisjes maakte."

"J. maakte tussen 1993 en 2001 golfreisjes op kosten van het bouwbedrijf Koop Tjuchem [-]. Het gerechtshof achtte een bezoek aan het bordeel Yab Yum of het bouwbordeel in Abbenes op kosten van de aannemer niet bewezen. Ook vond de rechter het aannemelijk dat J. niet wist dat ‘deze dienstreizen met ontspannend karakter’ als steekpenningen waren bedoeld."

Yab Yum is een patserige hoerentent in Amsterdam, maar wat is het bouwbordeel in Abbenes? Dat blijkt een club te zijn, gelegen midden tussen de snelwegknooppunten en de werken voor de aanleg van de hogesnelheidslijn bij Haarlemmermeer, een ideale plek voor aannemers en hoge ambtenaren om na gedane zaken op de werf even te ‘relaxen’.

Ook mooi is ‘dienstreizen met ontspannend karakter’. Als ik een dienstreis heb, beperkt die zich meestal tot een vergadering in een of ander overheidsgebouw.

Intrigerend is dan weer dat het hof het aannemelijk vindt dat J. niet wist dat het om steekpenningen ging. Zegt de aannemer tegen de ambtenaar die zijn dossier behandelt: "Ga je nog even mee naar het bouwbordeel? Ik trakteer." Maar steekpenning, nee toch?

18:42 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: taal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.