22-10-06

Weg met de Post! – bis

Op 6 juli plaatste ik een stukje over de liberalisering van de post en hoe die overwegend in het nadeel van de burgers/gebruikers/klanten uitpakt. http://durieux.skyblogs.be/post/3491494/weg-met-de-post

Hieronder wat knip- en plakwerk uit De Standaard van 20 oktober.

,,De Europese Commissie moet haar huiswerk overdoen'', zei staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.A) gisteren in de Kamer. ,,2009 komt te vroeg voor een volledige vrijmaking van de postmarkt.'' Een van de gevolgen van die open markt is dat de prijzen voor de residentiële gebruikers flink kunnen stijgen. Zo blijkt uit een studie die consultant PricewaterhouseCoopers maakte in opdracht van de Commissie (DS 5 juli) . Kamerlid Philippe De Coene (SP.A) heeft uit gesprekken met de EU-onderzoekers geleerd dat de post voor kmo's en residentiële klanten op termijn 2,8 tot 8 maal duurder zou worden. Zowel Tuybens als De Post erkennen dat de liberalisering de post duurder zal maken, maar kunnen de cijfers van De Coene niet bevestigen. In Zweden, waar de markt al open is, verdubbelde de postzegel in prijs.

Ik neem aan dat ‘residentiële klanten’ gewone burgers zijn, zoals de meesten onder ons. Dat ziet er weer goed uit.

11:30 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vrije markt |  Facebook |

Commentaren

laat de gebruiker zelf beslissen of hij of zij de diensten van de post nog wil gebruiken ik zal er niet voor betalen je kan veel afhandelen per E-Mail en voor de feestdagen stuur je sms of bel je even resultaat een hoop minder reclame van postorderbedrijven.

Gepost door: Rega | 23-10-06

De commentaren zijn gesloten.