09-11-06

Doodstraf (4)

Weer een terechtstelling in Texas. Op 8 november kreeg de 33-jarige Willie Shannon de inmiddels klassieke cocktail van Sodium Thiopental, Pancuronium Bromide en Potassium Chloride. Dit was meteen de 51ste executie in de Verenigde Staten dit jaar. Nog meer dan 3.300 mensen zouden in death row zitten wachten op hun dood. (Zie ook http://durieux.skynetblogs.be/post/3632868/doodstraf-3)

 

Tegen de aanwezige kinderen van zijn slachtoffer herhaalde Shannon wat hij altijd had gezegd: hij wilde inderdaad de auto van hun vader stelen, maar de dodelijke schoten gingen per ongeluk af gedurende het gevecht met de bestuurder. Volgens de National Coalition for the Abolition of the Death Penalty wordt deze versie bevestigd door een elfjarige jongen die getuige was van de vechtpartij. De advocaten van Shannon hebben echter geen enkele getuige opgeroepen voor de verdediging, en ook niet geprobeerd om doodslag of afwezigheid van voorbedachte rade te pleiten. Volgens de NCADP is dit weer eens een bewijs dat wie geen geld heeft voor een privé-advocaat, zelfs in terechtstellingszaken slecht verdedigd wordt. Zie daarover ook  http://durieux.skynetblogs.be/post/3632602/doodstraf-2.

 

Shannon zou overigens niet de 51ste terechtgestelde zijn geweest, als niet op 19 oktober, ook in Texas, Michael DeWayne Johnson zich enkele uren vóór zijn executie van het leven had beroofd. Met het lemmet, gehaald uit een wegwerpscheermesje, sneed hij zich een halsader en de slagader in zijn rechter arm door. Met zijn bloed schreef hij op een muur van de cel ‘I did not shoot him’. Ook Johnson had consequent zijn onschuld verdedigd in interviews.

15:18 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: justitie, texas |  Facebook |

Commentaren

Prettig weekend Regenweer dit weekend ? Heimwee naar de zomer ? Bezoek dan mijn tuin eens. Je kan er wandelen zonder regenscherm. Ik wens je nog een prettig weekend en tot blog.

Gepost door: Natuurliefhebber | 24-11-06

Good evening
Could a widely used treatment for depression be a remedy for osteoporosis? online purchase
Pa!!!
____________________________
purchase cheap :)

Gepost door: jaquelin5 | 13-07-10

De commentaren zijn gesloten.