19-12-06

NMBS (1)

Overigens, over spoorwegen gesproken, sinds de invoering tien dagen geleden van het nieuwe rooster, is in ieder geval het spoorverkeer tussen Antwerpen en Brussel één doorlopende ramp. Het is uitzonderlijk dat de trein van 7.37 in Antwerpen Centraal om 7.37 vertrekt. En aankomen om 8.25 in Brussel Zuid, zoals voorzien, is sindsdien nog maar één keer gebeurd. Vertragingen van 15 of 17 minuten zijn niet ongewoon.

’s Avonds terug is helemaal ellende. Spoorwijzigingen, vertragingen, … pas op het laatste moment kan je naar het perron, als de lichtbakken boven de roltrap eindelijk bevestigen wat op het grote roosterbord boven de ingang vermeld staat. En dan nog.

Vorige week kwam op een bepaald ogenblik de trein van 17.35 naar Antwerpen tijdig binnengereden, en dus gingen de reizigers maar een zitplaats zoeken. 17.35 ging voorbij, ook 17.40 ging voorbij (de trein naar Amsterdam), en dan wordt om 17.50 omgeroepen: ‘De eerste trein naar Antwerpen is de trein van 17.53’. Die van 17.35 werd dus gewoon opgeheven, terwijl er al mensen in zaten!

Gisteren van hetzelfde. Het grote bord meldt dat de trein van 17.35 vertrekt van spoor 19, met 5 minuten vertraging. Vervolgens verschijnt op de lichtbak van spoor 17 dat daar de 17.35 vertrekt met 5 minuten vertraging. Iedereen naar boven. Even later zie ik alle would-be reizigers weer de roltrap afstormen, want op de lichtbak van perron 18 is verschenen dat daar de trein van 17.35 vertrekt. Enfin, uiteindelijk gaan wij met 11 minuten vertraging en komen wij 31 minuten te laat aan in Antwerpen.

Tegenover deze ergernissen staat ook soms iets komisch. Vorige week op een ochtend, in een weer bomvolle trein, met mensen die al in Berchem moeten blijven staan, worden de kaartjes gecontroleerd. Ik merk dat ik mijn abonnement heb laten zitten in het pak van gisteren, en zeg dat tegen de controleur. Hij: "Waar moet u naartoe?" – "Brussel" – "Heeft u 6 euro, dan kan u een kaartje kopen." – Ik zoek: "Ik heb maar 4 euro in munten, maar wel een briefje van 50". – Hij: "Vooruit dan maar", en hij wandelt verder.

20:17 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: spoorwegen |  Facebook |

Commentaren

Zalig Kerst-weekend... Ik wens u en je naastbestaanden een vredig Kerstfeest toe en geef een kerstster weg aan elke bezoeker van mijn blog.

Gepost door: Tuingenieter | 22-12-06

De commentaren zijn gesloten.