22-01-07

Mediwiet

Het Nederlands heeft er weer een woord bij: na de nederwiet (extra sterke, in Nederland geteelde cannabis), nu de mediwiet. Het is medicinale cannabis, die in de apotheek op doktersvoorschrift wordt verkocht.

In de stad Groningen staat de eerste apotheek die uitsluitend medicinale cannabis verstrekt. De hennep wordt geteeld onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid en de apotheek voldoet verder aan alle verplichtingen die voor gewone apotheken gelden. Omdat de cannabisapotheek voorlopig uniek is, levert zij ook per aangetekende post door heel Nederland.

Marihuana wordt al lang gebruikt door o.m. MS-patiënten en mensen met spierziekten, om pijn en spasmen te verlichten. Die konden voor hun drugs altijd wel terecht bij een coffeeshop of op het internet, maar nu is er dus echt medicinale cannabis met kwaliteitscontrole door de overheid.

Het Nederlandse voorbeeld geeft aan dat het beleid rond cannabis (medicijn èn roesmiddel, roesmiddel èn medicijn) heel wat meer subtiliteit vereist dan de bekrompen, hypocriete en moralistische Belgische strijd tegen ‘drugs’. Hasj en marihuana zijn doordeweekse roesmiddelen die tienduizenden, jong en oud, genot verschaffen, en medicijnen die voor een onbekend aantal lijdenden pijn kunnen verlichten.

21:55 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nederland, dope, goed nieuws |  Facebook |

Commentaren

mediwiet voor Belgie Als moeder van een kankerpatient ben ik op zoek naar een verkooppunt in of zo dicht mogelijk bij Belgie, met name de streek van Hulst, kan me iemand hierbij helpen en zo ja wat moet ik hiervoor doen??

Gepost door: Marleen | 02-03-07

De commentaren zijn gesloten.