25-01-07

Batmanreligie

Een fascinerend bericht uit de Volkskrant:

 

 

Man krijgt identiteitskaart met clown als pasfoto

 

HELLEVOETSLUIS - Een man uit Hellevoetsluis heeft een identiteitskaart bemachtigd met een pasfoto waar hij als clown op staat afgebeeld. Dat bleek donderdag in het Radio 1 Journaal. De man schminkte zichzelf als De Joker, naar het personage in de Batman-films. Ook zette hij een hoedje op. De strenge regels waaraan een pasfoto moet voldoen, omzeilde hij door te zeggen dat de uitdossing bij zijn levensovertuiging hoorde. De gemeente ging daarmee akkoord.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verscherpte vorig jaar de regels voor pasfoto's, vanwege de invoering van het nieuwe elektronische paspoort, dat in augustus werd ingevoerd. Zo mogen mensen op de pasfoto's niet meer lachen, moeten ze neutraal kijken en de mond gesloten houden. Een hoofddoek mag, om religieuze redenen, maar het hele gezicht moet goed te zien zijn.

De man uit Hellevoetsluis, werkzaam in de beveiliging, wilde aantonen dat de huidige regels niet voldoen. Ook wil hij niet dat zijn gegevens op de chip worden opgenomen, waarvan de nieuwe paspoorten zijn voorzien. De hoed en de zwarte schmink zouden het maken van een gelaatsscan bemoeilijken. ‘Ik heb woensdag met succes een rijbewijs aangevraagd bij de gemeente, wederom met een foto waarop ik als De Joker geschminkt ben’, aldus de 35-jarige man.

 

Jack-as-the-Joker-791427

 

Wat een goed idee! Nu ook in België iedereen lastiggevallen wordt met het gezeur dat je een elektronische identiteitskaart moet kopen, wordt weer eens bewezen dat levensovertuiging en religie handige smoezen zijn als je ergens geen zin in hebt.

10:43 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goed nieuws, nederland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.