31-01-07

Snelkookpanmoord

Het is niet mijn bedoeling om hier aandacht te besteden aan alle merkwaardige faits divers die ik tegenkom in de media. Maar soms zijn er berichten die zo tot nadenken stemmen, dat ik ze niet makkelijk van me af kan zetten. Bijvoorbeeld het berichtje in de Volkskrant van 10 januari.

 

Acht jaar cel voor snelkookpanmoord

HAARLEM - De 27-jarige Tamara N. uit Spaarndam, een van de twee verdachten in de zogeheten snelkookpanmoord, is woensdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot acht jaar cel. Er was tegen haar tien jaar cel geëist. Volgens de rechtbank is N. niet medeplichtig aan een tweede moord.

De rechtbank acht bewezen dat N. in november 1997 samen met de 51-jarige hoofdverdachte Mehmet Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt.

Y. zou in 2002 ook zijn vrouw om het leven hebben gebracht. Het lijk zou in stukken zijn gesneden en de botten vermalen. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie had N. aan deze moord meegeholpen, omdat zij de plaats van haar beste vriendin wilde innemen in het gezin. Zij heeft betrokkenheid bij de moord op haar hartsvriendin ontkend.

N. heeft wel toegegeven dat ze aan de snelkookpanmoord heeft meegeholpen, maar volgens haar deed ze dat omdat ze doodsbang was voor de hoofdverdachte.

 

Ik probeer mij dat dan voor te stellen. Dat je iemand die je kent doodt, dat gebeurt, dat weet je. Maar hoe moet het zijn om het hoofd van de romp te halen, en dat uit te koken? Hebben zij nog naar dat hoofd durven kijken achteraf? Hoe ziet zo’n uitgekookt hoofd eruit? Wat is er met de ogen gebeurd? En met de lippen? En moet je braken, als je een arm en hand in de vleesmolen gooit? Ik vond de scène uit Fargo al eng, maar dat is film. Als dit in het echt gebeurt, ergens in een keukentje in Noord-Holland, dan vraag je je toch af: hoe slaag je erin om iemand zo te ontmenselijken, dat hij nog slechts 60 kilo te verwerken vlees en afval is?

15:58 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: engerds, nederland |  Facebook |

Commentaren

Snelkookpanmoord Tamara ontkent het te hebben gedaan. Zij zou belastende verklaringen hebben afgelegd tegen Y om volgnes belofte van het OM ontslag van rechtsvervolging te krijgen.

Of ze het nu wel of niet heeft gedaan (er is nooit een lichaam gevonden), ik acht het niet onmogelijk dat het een door justitie/politie verzonnen verhaal is. Daar acht ik ze heel goed toe in staat.

Gepost door: peter | 13-05-08

De commentaren zijn gesloten.