26-03-07

Ossenmarkt

De waanzin van de heraanleg van de Gemeentestraat in Antwerpen krijgt nu een vervolg aan de overzijde van de leien. De Ossenmarkt wordt afgesloten voor het verkeer, om omgebouwd te worden tot één groot terras voor de studentencafé’s. Daarmee verdwijnen meteen zo’n twintig parkeerplaatsen voor buurtbewoners.

 Maar het is nog idioter. Wie in de Van Boendalestraat in de opgegeven richting parkeert (neus naar de Korte Winkelstraat, kont naar de Italiëlei), kan alleen nog het centrum inrijden. Volg even: aan het eind van de Van Boendalestraat, kan je alleen linksaf de Korte Winkelstraat in (rechts naar de Ossenmarkt is immers afgesloten). Zo kom je op de zijbaan van de Italiëlei, waar je uitsluitend rechtsaf kan. Aan de stoplichten verplicht een verkeersbord je om rechtsaf de Kipdorpbrug op te draaien. En daar heb je geen keuze: alleen de eenrichtingsstraat Lange Nieuwstraat, die richting Groenplaats gaat. Kortom, je kan vanuit de Van Boendalestraat alleen nog naar het oude centrum rijden. En wat als je naar het noorden wil, of richting Paardenmarkt? Geen doorgang meer. En naar de overkant van de leien, richting Atheneum en Borgerhout? Rij maar tegen de voorgeschreven richting in.

Dat men het centrum van de stad autoluw probeert te maken, kan ik als bewoner van dat centrum alleen maar toejuichen. Maar dit is volkomen idioot. Niet alleen wordt het verkeer naar het centrum toe gedwongen, ook de schaarse parkeerplaatsen voor bewoners verdwijnen. Dat je de auto’s van toeristen en shoppers weghoudt, OK, maar dit is het koeioneren van mensen die in het centrum willen wonen, en een auto hebben voor hun verplaatsingen buiten de stad.

Deze hele regeling slaat nergens op. Wat wil men hiermee bereiken? Is hier over nagedacht? Bewoners kunnen wel een bewonerskaart krijgen (zelfs twee tegenwoordig), maar hun plaats om te parkeren wordt weggegeven aan studentencafé’s. En in plaats van auto’s de stad uit te leiden, kunnen zij nu alleen maar richting Grote Markt rijden.

20:03 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.