15-04-07

Kunstdoel

Al eens gaan fietsen rond het dorpje Doel? Zeker de moeite waard. Je kan gratis goede fietsen en een routekaartje lenen bij de kerncentrale.

Heel die polder en het dorpje dreigen te verdwijnen vanwege projectontwikkelaars en politici die de haven nog verder willen uitbreiden. Twee mensen lanceerden onlangs een oproep:

nestfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Op vrijdag 23 maart nam de Vlaamse regering de beslissing dat Doel vanaf 2009 volledig zal worden afgebroken, hoewel het momenteel nog niet vaststaat dat het bewuste tweede containerdok, waarvoor Doel plaats zou moeten maken, er ooit gaat komen. Wij kunnen begrip opbrengen voor het standpunt van de overheid om in Doel geen nieuwe bewoners meer toe te laten, maar vinden de afbraak van dit waardevolle stukje Vlaams patrimonium voorbarig zolang er geen zekerheid is aangaande de bouw van dat tweede containerdok.

 

Volgens persberichten zou men al in augustus 2007 beginnen met de afbraak van 126 leegstaande woningen. Dit is meer dan de helft van het dorp! Daarom vragen we u onze "open brief aan de Vlaamse Regering", waarin we kort onze motivatie voor deze actie toelichten en enkele argumenten aanhalen ter staving van de overleefbaarheid van Doel als "KunstEvenementenDorp", te ondersteunen.

 

Het is onze bedoeling deze brief in de pers gepubliceerd te krijgen zodra er voldoende handtekeningen verzameld zijn.  Ondertekenen kan via onderstaande link naarkunstdoel.net. Help ons ook deze oproep te verspreiden door hem door te sturen binnen uw kennissenkring of de link naar de petitiewebstek (www.kunstdoel.net) te vermelden in uw geprinte of internet media.

 

Deze oproep werd als eerste actief ondersteund en internationaal verspreid door het Italiaanse "Love Difference" netwerk van de "Cittadellarte–Fondazione Pistoletto", een beweging "ter ondersteuning van creatieve projecten voor een verantwoorde omvorming van de maatschappij".’

 

kunstdoellogo

 

18:59 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: goede doelen |  Facebook |

Commentaren

doelkunstdorp doel moet blijven

Gepost door: schols raymond | 31-08-09

doelkunstdorp doel mag niet verdwijnen

Gepost door: greta mattheeussen | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.