21-04-07

Voorgeborchte

Na zes maanden angst en onzekerheid (zie http://durieux.skynetblogs.be/post/3771340/religie-en-int...), brengt de Volkskrant het verlossende bericht:

"Paus maakt einde aan het voorgeborchte

ROME - Paus Benedictus XVI heeft zaterdag officieel het voorgeborchte (limbus) voor ongedoopte dode kinderen achterhaald verklaard. ‘Het buitensluiten van onschuldige kinderen uit het paradijs is in tegenspraak met de bijzondere liefde die Christus voor de kleinsten koestert’, stelt de paus in een verklarend document.

Volgens de eeuwenoude theorie van het voorgeborchte gaan kinderen die bij de geboorte of kort erna overlijden, niet direct naar de hemel, omdat zij niet door de doop van de erfzonde zijn gereinigd. Ze gaan echter ook niet naar de hel, omdat ze geen kwaad hebben bedreven. Daarom zouden de kinderen het eeuwige geluk in het voorgeborchte krijgen.

Vorig jaar adviseerde de Internationale Theologencommissie de paus al het voorgeborchte opzij te schuiven omdat het niet wezenlijk en noodzakelijk in de leer van de kerk zou zijn. Volgens Italiaanse media heeft de paus ook tot afschaffing besloten wegens het wereldwijd hoge aantal abortussen. Bovendien worden steeds meer kinderen niet gedoopt."

Helaas is er geen nieuws over hoe de praktische problemen opgelost gaan worden. In plaats van de burgers lastig te vallen met hun hypocriete aanvallen op ‘justitie’, zouden de christen-democraten beter hier wat aan doen.

 

babyziel

 

16:47 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goed nieuws |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.