20-05-07

Drugs

Diezelfde 14 mei had De Morgen op de volgende pagina een stuk ‘Europees drugsgebruik neemt explosief toe’. Het was een mooi illustratie van hoe nog steeds veel mensen volledig wartaal gaan uitkramen als het over ‘drugs’ gaat, zelfs wanneer zij er op dat ogenblik vermoedelijk zelf geen geconsumeerd hebben.

Cathy Galle heeft het over de toekomst van de drugsconsumptie in Europa. “En die ziet er niet meteen goed uit. Cocaïne wint steeds meer aan populariteit. De prijs van het witte poeder is aanzienlijk lager dan enkele jaren terug, bovendien is de kwaliteit ervan gestegen.”

Waar slaat dat nu weer op? De kwaliteit beter en de prijs lager, dat is toch wat vermoedelijk ook Cathy Galle zou willen voor elk product dat zij begeert? En er is nu eenmaal vraag naar cocaïne, dus kan je het alleen maar toejuichen dat de kwaliteit stijgt. Sterker nog, in een illegale markt gaan een hoge prijs en slechte kwaliteit samen. Als de risico’s verbonden aan de handel hoog zijn, en een grote vraag moet gecombineerd worden met een klein aanbod, zullen zij die zich nog in de handel begeven streven naar zo groot mogelijke winstmarges. Dat doe je door de prijs op te drijven, en/of het product te versnijden, zodat je meer porties kan omzetten vanuit je voorraad. Zo krijg je op de markt, tegen hoge prijzen, cocaïne (of andere illegale producten) die versneden zijn met laxeermiddelen, amfetamine, barbituraten, paracetamol, en allerlei andere goedkope medicijnen. Dat is pas gevaarlijk.

22:25 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dope |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.