22-05-07

Rookverbod

Goed nieuws uit De Morgen van vandaag:

Ruim zestig procent EU-burgers wil rookverbod in cafés

 

Een grote meerderheid van de Europeanen is voorstander van een rookverbod op publieke plaatsen. Zo wil ruim zestig procent de sigaret uit de cafés bannen. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe peiling van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.

Volgens de peiling is 88 procent van de Europeanen voorstander van een rookverbod op de werkplaats en op publieke plaatsen. Zevenenzeventig procent steunt een rookverbod in restaurants en 62 procent wil ook cafés volledig rookvrij houden.

De percentages zijn doorgaans het hoogst in landen die op wetgevend vlak een pioniersrol in Europa hebben gespeeld, zoals Ierland en Italië. (belga/dm)

 

Nu nog resultaat bereiken. En het gaat niet om de gezondheid van de rokers; dat is hun zaak. Het gaat om de stank die zij veroorzaken voor anderen.

 

(...) Aangepast 23 oktober 2008

 

22:08 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: engerds, goed nieuws |  Facebook |

Commentaren

Als er toch zo'n grote behoefte is aan een rookvije horeca waarom beginnen veel restaurants en cafes daar dan niet uit vrije wil mee? Als mensen een gat in de markt zien waar ze geld kunnen mee verdienen zijn er genoeg die de kans niet zullen laten liggen. Maar dat is het, er is geen gat in de markt. Het is een minderheid die hun willetje wil opleggen aan iedereen.En daarvoor gebruiken ze enquetes waarin zuurpruimen die nooit uitgaan effe hun kans zien om andere mensen te kunnen kloten. Moesten het redelijke mensen zijn dan zouden ze ermee akkoord zijn dat er restaurants en cafe's zijn waar er gerookt mag worden en restaurants en cafe's waar er niet gerookt mag worden; En dan zouden ze nergens last van hebben. Het feit dat ze daar niet mee akkoord zijn zegt genoeg over het soort mensen waar het hier om gaat.Tirannetjes die hun willetje willen opleggen aan iedereen.

Gepost door: Veerle | 17-07-07

De commentaren zijn gesloten.