17-06-07

Israëlisch succes

charbaha

 

 

Het is gelukt! Terwijl het op de Westoever doorgaat met het verjagen van de bewoners en het inpikken van land en water, is Israel erin geslaagd in de Gazastrook Fatah uit te schakelen. Het was al een succes dat Fatah en Hamas elkaar bestreden, maar met de overwinning van Hamas krijgen de Israëlische militairen helemaal de hand vrij. Eindelijk bevrijd van dat Europese gezeur over ‘praten met de Palestijnse Autoriteit’, want die autoriteit stelt nu helemaal niks meer voor. Hamas, die zijn gevaarlijk en nog terroristen ook, dus nu kan de militaire logica volop uitgespeeld worden.

De  Israëlische ‘militair historicus’ Martin van Creveld mocht het op 30 mei al uitleggen in de boekenbijlage van De Morgen: “Er zijn twee oplossingen. De eerste gebruiken we nu al rond de Westelijke Jordaanoever: een grote muur bouwen en terugtrekken. Dat is eigenlijk mijn voorkeursoplossing. Maar de raketten uit Gaza zullen ook dan blijven komen.

De andere mogelijkheid is eenmaal zo hard , maar dan ook heel hard, toeslaan dat een tweede slag niet meer nodig is. Daartoe zijn we in staat. Misschien komt het nog. Persoonlijk geloof ik dat de Palestijnen dat zelf ook heel goed begrijpen. Ze hebben heel goeie redenen om de angst te hebben dat we ze allemaal zullen verdrijven als ze te ver gaan. Misschien is dat niet eens zo erg. De kosten zullen misschien enige duizenden doden zijn… Dat is geen grap, maar misschien niet het slechtste wat er kan gebeuren. Voor beide zijden.”

Nu Fatah uitgeschakeld is in Gaza, en Hamas per definitie ‘te ver gaat’, staat niets het op grote schaal liquideren van de Palestijnen daar nog in de weg. Eén ding vergeten die militaire genieën: tenzij je echt àlle Palestijnen op de hele wereld uitmoordt, zal een slachtpartij in Gaza het verzet alleen nog maar harder en breder maken.

 

15:51 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bevrijdt palestina |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.