17-06-07

Yes Men

003-up-the-fossil-chain

 

De Yes Men hebben het weer eens geflikt. De Yes Men zijn twee heren, die op onregelmatige tijden het bedrijfsleven infiltreren, en het dan op een tegelijk hilarische en ontnuchterende wijze te kijk zetten.

Op 14 juni kregen zij het weer voor elkaar, als keynote speakers op GO-EXPO, de grootste olieconferentie in Canada (over het hele verloop zo’n 20.000 aanwezigen). Zij daagden op als vertegenwoordigers van ExxonMobil en de National Petroleum Council (NPC), die wordt voorgezeten door de ex-ceo van ExxonMobil.  

Tijdens de slotpresentatie verwezen zij naar de studie van de NPC, die aangaf dat het Amerikaanse en Canadese energiebeleid, waarbij vooral in Alberta op grote schaal olie en vloeibare kool wordt geëxploiteerd, tot enorme rampen op wereldschaal zal leiden. Dit moest de aanwezige chefs uit de olie-industrie echter niet verontrusten, want hun bedrijven zouden brandstof kunnen blijven ontwikkelen uit de miljarden mensen die zouden omkomen. Een computeranimatie toonde aan hoe het nieuwe product, Vivoleum, zou worden geproduceerd. Meer fossiele brandstof leidt tot een grotere kans op rampen, maar dat betekent tegelijk meer grondstof voor Vivoleum. “Fuell will continue to flow for those of us left.”

De oliebazen luisterden aandachtig naar de lezing, en staken toen een kaars op, die gemaakt was van Vivoleum, gefabriceerd uit het lichaam van Exxon-medewerker die gestorven was na het opruimen van een gifbelt.

007-holding-reggie

 

Filmpje, foto’s en persmededeling op http://www.vivoleum.com:80/event/

17:13 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goed nieuws, vrije markt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.