26-06-07

Vlaams

Vandaag ontving ik een standaardbrief van de VTB-VAB. VTB-VAB is van oorsprong een vlaams-nationalistische reisclub (tien dagen naar Liechtenstein met vlaamse gidsen!), maar nu vooral een organisatie waar je een verzekering kan afsluiten voor wegenwacht en pechverhelping op de weg.

De brief begint zo:

“Geachte mevrouw V.,

Je bent VAB-lid omdat …”

Wat zal het zijn? Ben ik de geachte mevrouw, of ben ik een maatje, dat je met ‘je’ aanspreekt? Als ik ‘geachte mevrouw’ ben, wil ik met ‘u’ aangesproken worden; als je mij met ‘je’ wil aanspreken, dan ben ik ‘beste …’.

Even verder wordt het nog mooier: “Je hoeft zich geen zorgen te maken …”. ‘Je’ is een aanspreekvorm, tweede persoon, en ‘zich’ is een derde persoon, maar voor de VTB-VAB maakt dat allemaal niet uit.

Ik weet niet wat zij verder wilden met die brief, ik lees dit niet verder. Mensen/organisaties die het niet kunnen opbrengen om mij in een behoorlijke taal toe te spreken/schrijven, gaan gewoon de prullenmand in. Dit is het vlaams waar ‘Vlaanderen’ voor staat vandaag: een aaneenschakeling van amai, zunne, dawettegijoek, saluukes hè, jao dadakes, … die men vergeefs probeert wat op te waarderen door er een foutief gebruikt ‘je’ en ‘jou’ doorheen te mixen. Zielige stumpers. En dat moet een ‘vlaamse’ cultuur verbeelden?

21:54 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: taal |  Facebook |

Commentaren

echte vlamingen pleiten ze niet voor annexatie van benidorm bij vlaanderen, dan zijn het geen echte

Gepost door: noel slange | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.