03-07-07

Yes Men (2)

Twee weken geleden had ik het hier over een actie van de Yes Men, die zich op een grote olieconferentie in Canada voordeden als vertegenwoordigers van ExxonMobil. Zij presenteerden daar trots hun nieuwe product vivoleum, gemaakt uit de lichamen van slachtoffers van de petroleumindustrie en het wereldwijde verkwistende energiebeleid. http://durieux.skynetblogs.be/post/4653721/yes-men

 

Een reactie liet niet lang op zich wachten. De volgende dag al sloot hun internet-provider de spoof website van de Yes Men, www.vivoleum.com af en blokkeerde hun e-mailverkeer. Het verwijderen van alle Exxon-logo's van de vivoleum-site, en het plaatsen van een disclaimer "Although Vivoleum is not a real ExxonMobil program, it might as well be” mochten niet baten. Zij kregen pas weer toegang tot e-mail, nadat zij alle verwijzingen naar Exxon verwijderden van hun site www.TheYesMen.org.

 

Een eerste reactie van de  Yes Men: stel dat deze klacht het gevolg is van een klacht van Exxon, zou dat dan bewijzen dat men bij Exxon denkt dat het publiek vivoleum mogelijk geen parodie vindt, en dat het verhaal over de milieuslachtoffers die de oliemaatschappijen maken geloofwaardig is?

Materiaal over de actie in Canada is nog te vinden op http://www.dailykos.com/story/2007/6/14/214445/536.

 

 

De Yes Menzijn nu dringend op zoek naar een nieuwe server, die minder gevoelig is voor druk van grote bedrijven.

 

http://www.theyesmen.org/

(également en français; tambien en español)

20:32 Gepost door durieux in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrije markt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.