07-08-07

Schijnhuwelijk

Koen Calliauw maakte zich een tijdje geleden op de website van BastA! immens boos op de Cel Schijnhuwelijken van de stad Antwerpen. En terecht. Deze ambtenaren zijn berucht om de botheid en de vooringenomenheid waarmee zij proberen huwelijken tussen een Belg en een vreemdeling te verhinderen vanwege ‘bedrieglijk’.

Nu zal niemand ontkennen dat er mensen (voor geld) trouwen met een vreemdeling om zo voor deze een verblijfsvergunning te versieren. Maar de mentaliteit waarmee de Cel Schijnhuwelijken –en overigens ook de Dienst Vreemdelingenzaken en het Commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen- vreemdelingen bejegenen is van een ongekende laagheid. Men probeert maar één ding: de aanvrager (van een huwelijk, van een verblijfsvergunning) betrappen op de minste onduidelijkheid of tegenstrijdigheid, om dan de aanvraag te kunnen afwijzen wegens ‘bedrieglijk’.

Enfin, lees zelf het woedende stuk van Calliauw; de spelfouten –uit brandende verontwaardiging?- moet je er maar bij nemen.

http://www.basta-online.be:80/index_bestanden/Page550.htm

 

20:04 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, engerds, zonder papieren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.