25-09-07

De Morgen (2)

Maar als het goed is, zeggen we het ook. Onder de Belgische Nederlandstalige kranten heeft De Morgen absoluut het puikste zootje columnisten. Ik vind het altijd een genoegen, zowel inhoudelijk als stilistisch, de columns en opiniestukken te lezen van David van Reybroeck, van Luckas Vander Taelen of Jos Geysels (over politiek en nationalisme), van Guido Fonteyn (over 'de Zuidkant' van België), van Dimitri Verhulst, van Rudi Tambuyser (over klassieke muziek), van Marc Didden (over media in het algemeen en Kristien Hemmerechts in het bijzonder), van Paul Goossens (over Europa), van Jan Goossens (over samenleven in Brussel), zelfs van Jacqueline Goossens (ja, de Goossens' zijn nog volop aanwezig in De Morgen). 

Zelfs de columns van Bart De Wever lees ik eigenlijk met genoegen, want hij is toch degene die de kreten die de openlijke neo-fascisten bauwen in helder Nederlands kan formuleren (al begon zijn laatste tirade tegen Groen! wel met “Op de keeper beschouwd ...”).  

Wat een contrast met de columns van Renske de Greef: zonder pointe, alleen haar eigen truttigheid etalerend. Maar ja, van haar bundel heeft zij er wel meer dan tienduizend verkocht.

20:48 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de morgen, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.