03-12-07

Fluim

Toen ik vanochtend Antwerpen Centraal station binnenkwam, en zag dat de trein van 9.38 naar Brussel Zuid zou vertrekken van spoor 4 in plaats van spoor 24, wist ik: dit wordt ellende. En inderdaad, om 9.38 reed een trein het station binnen, maar vervolgens bleef hij daar zestien minuten staan, tot hij vertrok om 9.54. Even later werd al aangekondigd dat de trein niet verder zou rijden dan Brussel Noord. Wie naar Centraal of Zuid wilde, moest in Noord maar overstappen op de trein naar Nijvel. Aankomst in Brussel Centraal om 10.45, vertraging 23 minuten.

Vanavond van hetzelfde. De IC naar Antwerpen van 17.35 komt om 17.34 binnengelopen in Brussel Zuid. Om 17.40 gaat van het perron daarnaast de ‘amsterdammer’; de IC van 17.35 vertrekt tien minuten te laat, om 17.45. Nog vóór Mechelen wordt omgeroepen dat vanwege de vertraging deze trein maar zal rijden tot Antwerpen Berchem. Aankomst in Antwerpen Centraal: 18.50, een vertraging van 27 minuten.

Afgelopen week maakte de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers de uitslagen bekend van hun enquête rond de stiptheid van de treinverbindingen in oktober. Het resultaat was bedroevend: meer vertragingen van gemiddeld langere duur en meer gemiste aansluitingen dan een jaar eerder. De NMBS is een knoeiboel, en dat wordt alleen maar erger. Een dag later kreeg Marc Descheemaeker, ‘topman’ van de NMBS twee volle pagina’s ter beschikking in De Standaard. “Hij tekende samen met Karel Vinck voor de herstructurering van de groep waarbij vijfduizend banen sneuvelden. Nu het ergste achter de rug is en de groep weer op de sporen staat, is het ogenblik voor hem aangekomen om de klant helemaal centraal te stellen.”

Ja hoor, 50 minuten vertraging op één dag op het simpele traject Antwerpen-Brussel-Antwerpen. Dit is hoe Marc Descheemaeker reageert op de klachten van reizigers die de knoeiboel en de rotzooi van zijn bedrijf melden: een flinke fluim, recht naar hun gezicht.

21:53 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spoorwegen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.