20-04-08

Een mooie dag

Vanochtend verliet ik om 8 u het huis om naar de bakker op de Steenhouwersvest te fietsen. Een mooie dag: de zon scheen, er stond een lichte wind, niet te koud, niet te warm, lekker weertje. Heerlijk, een uurtje door de stad fietsen op zondagochtend.

Aan de overkant van de straat staan twee flikken alle auto’s te bekeuren vanwege overtreding van het tijdelijke parkeerverbod. Die zullen straks allemaal  weggetakeld worden, want de marathon van Antwerpen moet door de straat passeren. Een geluk bij een ongeluk: de stad betaalt de sleepkosten, aangezien de mobiele verbodborden omgegooid waren, en men er dus maar vanuit gaat dat de chauffeurs ze niet hadden opgemerkt gisteravond.

De muurschildering van Tuymans in de Beddenstraat, waar zoveel om te doen is, valt echt niet op, omdat normaal niemand in die straat rondkijkt, aangezien het eigenlijk alleen maar een verbindingsweg is tussen twee winkelstraten en er gewoonlijk alleen vrachtwagens staan te lossen en te laden aan de achterzijde van magazijnen, maar ook omdat de kleur van de schildering volledig opgaat in de grijze muur en de tekening zelf behoorlijk abstract is, zodat , als je niet goed kijkt, het gewoon wat vlekken zouden kunnen zijn op een grauwe wand. (Wat een volzin, en dat op internet!)

De mannen die gewoonlijk op zondagochtend op de Groenplaats  op een bank zitten met hun (eerste?) bier hebben vandaag plaats moeten ruimen voor de opbouw van wat kramen. Op weg terug naar huis, rijd ik even langs het ponton van de Flandria. Een man zit eenzaam met een broodje en een blik bier op een bank bij het water, een andere staat tegen het Steen te pissen. Op de Sint-Pietersvliet fietst een oude man met een klak langzaam langs alle parkeermeters om te voelen of er in de schuif wat centen zijn achtergebleven. Op de hoek van de Vekestraat zie ik voor het eerst een tag op de gevel van het pand waar heel lang geleden de wetswinkel zat: een goed uitgewerkte tekening van een punk die een shot zet.

De leien over, naar 2060, en op het De Coninckplein staat traditioneel een man in de glasbakken te vissen op zoek naar weggeworpen flessen met statiegeld. Die zal dat straks ook nog op de Ossenmarkt proberen, tenzij de man die, met zijn hele hebben en houden in een caddy achter zich aan, uit de portiek van de kapel in de Korte Winkelstraat komt, hem voor is.

Als ik rond een uur of negen weer thuis kom, rijden ook drie takelwagens de straat in. In minder dan tien minuten zijn alle auto’s  weggesleept, incl. twee enorme zwarte maffionettes, die met piepend en knipperend alarm op de sleepwagens worden getakeld. Als de straat weer rustig is, sloft een man aan de overzijde voorbij, met achter zich aan een caddy, die door een touw bij elkaar wordt gehouden, vol oud papier.  Het is lente.

13:25 Gepost door durieux in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen |  Facebook |

Commentaren

lente Op een broeierige lente dag begin juni, Rotterdam is zwanger van voorspoed en geluk, wil ik durieux mailen inzake DV8. Helaas, de system administrator zendt het bericht terug als onbestelbaar. De avond glijdt de stad in, de luchtvochtigheid stijgt. Met een paar flinke klappen maakt het onweer een einde aan de puffende warmte. Mail jij me even Hugo.

Gepost door: Cas | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.